Duńskie ciasto świąteczne
Duńskie ciasto bożonarodzeniowe robi się około 1 godziny od początku do końca. Ten deser ma 213 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 20 osób. Za 37 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ekstraktu waniliowego, mieszanki budyniu waniliowego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Dutch Oven Danish Cake , Cringle Christmas Crack (The Best Christmas Crack Ever!) i Traditional Danish Kringle - From Denmark .
Instrukcje
Przygotuj i upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając dwóch natłuszczonych 9-calowych okrągłych foremek do pieczenia. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygło.
W misce ubijaj mleko z mieszanką budyniową przez 2 minuty.
Odstawić na 2 minuty lub do momentu, aż masa zmięknie. Wymieszać z makaronikami.
Przekrój każdy placek poziomo na pół.
Połóż jedną dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmaruj połową mieszanki budyniowej. Przykryj drugą warstwą ciasta; posmaruj galaretką. Przykryj drugą warstwą ciasta; posmaruj pozostałą mieszanką budyniową. Przykryj pozostałą częścią ciasta.
W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier i wanilię; ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Posmaruj wierzch i boki ciasta lukrem. Schłodź do momentu podania.