Duńskie ciasto świąteczne

Duńskie ciasto świąteczne
Duńskie ciasto bożonarodzeniowe robi się około 1 godziny od początku do końca. Ten deser ma 213 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 20 osób. Za 37 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ekstraktu waniliowego, mieszanki budyniu waniliowego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Dutch Oven Danish Cake , Cringle Christmas Crack (The Best Christmas Crack Ever!) i Traditional Danish Kringle - From Denmark .

Instrukcje

1
Przygotuj i upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając dwóch natłuszczonych 9-calowych okrągłych foremek do pieczenia. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Makaroników, PokruszonychOpakowanie Makaroników, Pokruszonych
1 Opakowanie (11-1/2 Uncji) Makaroników, Pokruszonych1 Opakowanie (11-1/2 Uncji) Makaroników, Pokruszonych
2
W misce ubijaj mleko z mieszanką budyniową przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Makaroników, PokruszonychOpakowanie Makaroników, Pokruszonych
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Odstawić na 2 minuty lub do momentu, aż masa zmięknie. Wymieszać z makaronikami.
4
Przekrój każdy placek poziomo na pół.
5
Połóż jedną dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmaruj połową mieszanki budyniowej. Przykryj drugą warstwą ciasta; posmaruj galaretką. Przykryj drugą warstwą ciasta; posmaruj pozostałą mieszanką budyniową. Przykryj pozostałą częścią ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
6
W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Dodaj cukier i wanilię; ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Posmaruj wierzch i boki ciasta lukrem. Schłodź do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje20
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn