Duński Æbleskiver
Duński Æbleskiver może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 13g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka mąki, sody oczyszczonej, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s, Duński Warkocz, oraz Puff Po Duńsku.
Instrukcje
Białka ubić w misce do miksowania, aż będą bardzo sztywne. W innej dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, żółtka jaj, 4 łyżki stopionego masła, maślankę, cukier i sól i ubijaj, aż będzie bardzo gładka. Ostrożnie złożyć białka.
Podgrzej patelnię i włóż małą gałkę masła do każdej filiżanki patelni.
Wlać ciasto do każdej filiżanki. Gdy każda kula staje się jędrna w krawędziach, obróć się szybko za pomocą igły dziewiarskiej lub widelca. Kontynuuj obracanie æbleskiver podczas gotowania. (Opcjonalnie: dodaj kilka kawałków jabłka w środku każdego æbleskive przed obracaniem je, jeśli chcesz przejść naprawdę old school).
Podawać z dżemem i posypać cukrem pudrem.