Duński Chleb Żytni Przyprawiony (Sigtebrod)

Duński Chleb Żytni Przyprawiony (Sigtebrod)
Duński chleb żytni (Sigtebrod) może być właśnie chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, mleko, mąkę żytnią i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Przyprawiona Gruszka Aebelskivers (Naleśniki Duńskie) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać mleko w średnim rondlu, aż do oparzenia i małych pęcherzyków tworzą się na brzegach, ale tuż przed mleka osiągnie wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z wodą, masłem, melasą, cukrem, skórką pomarańczową, nasionami anyżu, nasionami kminku, kardamonem i solą; pozostawić do przejścia i ostudzić 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
W ekspresie do chleba, wymieszać drożdże do ciepłej wody i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
4
Wlać schłodzone mleko i mieszankę przypraw do maszyny do chleba z mieszaniną drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
5
Dodać mąkę do maszyny do chleba. Uruchom maszynę do chleba na cyklu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
6
Posmaruj dwie patelnie bochenkowe 9x5 cali. Po zakończeniu cyklu ciasta wyjmij ciasto z maszyny, podziel na pół, uformuj na 2 bochenki i umieść w przygotowanych patelniach. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut, lub aż palec pozostawia małe wgniecenie podczas szturchania bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
Pieczemy bochenki, aż zabrzmią puste po naciśnięciu na dno, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Gorące bochenki posmarować roztopionym masłem; ostudzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn