Duszony stek z cytryny i czosnku

Duszony stek z cytryny i czosnku
Duszony stek z cytryną i czosnkiem wymaga z grubsza 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 97g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1201 kalorii. Na 11,13 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, stek z flanki wołowej, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Duszony stek z cytryny i czosnku, Stek cienko pokrojony na rukoli z czosnkiem i olejem cytrynowym, oraz Slow Cooker Sunday: Beer Duszony Stek Z Flanki.

Instrukcje

1
Mąkę i czosnek w proszku wymieszać w płytkim naczyniu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zanurz stek w mieszaninie mąki równomiernie pokrywając obie strony. Odstawić. Wyrzucić pozostałą mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StekStek
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
2
Rozgrzać olej do gotowania na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść stek na patelni i gotować, aż rumiane z obu stron, o 5 protokół z każdej strony. Wymieszać bulion z kurczaka, sok z cytryny, czosnek i goździki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż stek będzie miękki, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Aby służyć, usunąć stek z patelni, i pokroić w poprzek ziarna w cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieścić na talerzach i sosem chochli nad mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia39
Magazyn