Duszony kurczak z korzeniem selera i czosnkiem
Duszony kurczak z korzeniem selera i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 49g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, bulion z kurczaka, gałązki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Smażony Turbot z duszonym Endywią, Flan z korzenia selera, czarne trufle i Nage czosnku, Duszony Korzeń Selera, oraz Duszony korzeń selera z ciecierzycą i szafranem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak, począwszy od strony skóry w dół, obracając się raz, 8 do 10 protokół.
Przenieść na talerz i wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Dodaj masło do patelni i ciepła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć korzeń selera i czosnek, często mieszając, aż korzeń selera jest rumiany, o 5 protokół.
Dodaj bulion i tymianek i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Powrót kurczaka, boki skóry do góry, na patelni wraz z wszelkich soków zgromadzonych na talerzu, a następnie zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, aż kurczak jest gotowane przez, 15 do 20 minut dla białego mięsa, o 25 minut dla ciemnego mięsa.
Kurczak przelać do miski jako ugotowany i zachować ciepło, luźno przykryte folią.
Gdy wszystkie kawałki kurczaka są gotowe do gotowania, przenieść sos i warzywa do miski z kurczakiem, odrzucając tymianek.