Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj duszonego kurczaka z białymi szparagami i smażyć Morel z Crème Fraîche. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 491 kalorii, 26g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka crème fraîche, masło, pory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Podobne przepisy to Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche, Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche, oraz Szparagi, Białe Wino I Creme Fraîche Linguini.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić kawałki kurczaka ze skórką, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Pozostawić kawałki kurczaka w temperaturze pokojowej 15 minut.
Posypać solą i pieprzem; odstawić 15 minut więcej.
Rozgrzej piekarnik do 163°. stopić 2 łyżki masła z olejem na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w 2 partiach, dodać kawałki kurczaka, strona skóry w dół; gotować do głębokiego brązu, o 5 protokół. Obróć kurczaka; zmniejszyć ogień do średniego i gotować 2 protokół. Ułóż w jednej warstwie w dużym garnku żaroodpornym.
Wylać wszystkie, ale 4 łyżki kapieli z patelni.
Dodaj cebulę, pory, Smalce, i liście laurowe na patelni; smażyć na średnim ogniu, aż warzywa będą złote, o 7 protokół.
Dodaj wino i Sherry; zwiększyć ogień do wysokiej i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia.
Dodać 6 gałązek pietruszki.
Polać kurczakiem warzywa. Przykryj garnek folią, a następnie folią.
Piec, aż kurczak będzie bardzo delikatny, o 1 1/2 godziny.
Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Kawałki kurczaka przenieść do obramowanej blachy do pieczenia; piec w piekarniku, aż brązowy, o 15 protokół.
W międzyczasie przecedzić mieszankę warzywno-bulionową na średni rondel. Naciskaj na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej cieczy. Gotować płyn do zmniejszenia do 3 filiżanek, o 15 protokół.
Ubić pozostałe 2 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż kurczaka na dużym talerzu. Łyżka zmniejszyła ilość soków. Ułóż białe szparagi, Smalce i pory na całym kurczaku. Każdą udko kurczaka wymieszać z kremem fraîche i podawać.