Duszony bakłażan z Tofu w sosie czosnkowym
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 5,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brązowego cukru, ocet chinkiang, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pikantny duszony bakłażan i Tofu, Duszony bakłażan z czosnkiem i bazylią, oraz Smażony bakłażan i Tofu z czosnkiem i Chilli.
Instrukcje
Umieść bakłażana w dużym parowcu bambusowym i ustaw nad wokiem wypełnionym 2 centymetrami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu, przykryć parowiec, i gotować, aż bakłażan jest całkowicie miękki, o 10 protokół. Odstawić.
Podczas gdy bakłażan jest gotowanie, zrobić sos.
Połącz ocet, wino i skrobię kukurydzianą i mieszaj widelcem, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier, pastę chili i olej sezamowy. Odstawić.
Wytrzeć wok i wysuszyć ostrożnie.
Dodać olej i całe ząbki czosnku.
Ciepła na średnim ogniu mieszając i obracając ząbki czosnku od czasu do czasu, aż światło złoty kolor i pachnące, o 5 protokół. Odrzuć całe goździki, a następnie zwiększ ciepło do wysokiej i podgrzej olej aż do palenia.
Dodaj pokrojony czosnek, białka szalotki i konserwowany korzeń musztardy. Gotować, mieszając i podrzucając stale, aż pachną i dopiero zaczynają brązowieć, o 1 minutę. Wymieszaj sos, aby ponownie włączyć skrobię kukurydzianą, a następnie dodaj do woka, stale mieszając.
Dodaj bakłażana i tofu i złożyć delikatnie połączyć. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu, i gotować, składane i mieszając od czasu do czasu, aż gruby i błyszczący, o 5 minut dłużej. Wymieszać w zieleni szalotki i kolendry i podawać natychmiast z białym ryżem, w razie potrzeby.