Duszone Łopatka Wieprzowa Hawajska
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonego hawajskiego ramienia wieprzowego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 460 kalorii, 36g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowego cukru, mielonej kolendry, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Duszona Łopatka Wieprzowa, Duszona Łopatka Wieprzowa, oraz Duszona Łopatka Wieprzowa.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: sznurek rzeźniczy
W małej misce, połączyć brązowy cukier, Hawajska sól, papryka, kminek, kolendra i czarny pieprz.
Pokrój wieprzowinę na 4 równe porcje, a następnie zawiąż każdą z nich sznurkiem rzeźniczym. Lekko posypać każdy kawałek 1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Podgrzać 3 łyżki oleju rzepakowego w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Każdy pokrój wieprzowiny przesmarować ze wszystkich stron, a następnie przenieść je na talerz.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju rzepakowego do tego samego garnka wraz z cebulą, imbirem i czosnkiem.
Wlać sok ananasowy i wywar z kurczaka i odstawić wieprzowinę do garnka. Przykryć włóż garnek do piekarnika, aby dusić, aż wieprzowina będzie przetargu widłowego, o 2 1/2 godziny.
Wyjmij wieprzowinę z holenderskiego piekarnika i ułóż kawałki na blasze do pieczenia.
Posypać każdy kawałek pozostałą 1/2 łyżeczka mieszanki przypraw i umieścić je pod niskim brojlerem, aż ich wierzchołki są brązowe i chrupiące, ale nie spalone, o 2 protokół.
Przełożyć wieprzowinę na półmisek i podawać z odrobiną duszonego płynu.
Podawać wieprzowinę z tłuczonym pasternakiem i korzeniem selera, w razie potrzeby.