Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną
Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki castelvetrano, mąkę, złote rodzynki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami, Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, oraz Kurczak Z Cytryną I Zielonymi Oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2
Dodać cebulę perłową i blanszować, aż Skórki się poluzowały, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
3
Drenaż. Gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć, odciąć końcówkę korzenia i pop cebuli ze skórek. Rezerwa.Udka kurczaka opłukać pod chłodną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
4
Wymieszać mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Rozłóż mieszaninę mąki na płytkim naczyniu. Lekko zagrzebać udka kurczaka w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym ciężkim dnie lub żeliwnym piecu holenderskim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
6
Dodaj cztery udka kurczaka i zapieczętuj, aż rozwinie się złota skórka, 3 do 4 minut. Obrócić i zapiekać, aż na drugiej stronie powstanie złota skorupa, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
7
Udka wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałymi udami kurczaka.odlać patelnię z winem, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki. Zmniejszyć wino o połowę, o około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Jeśli oliwki mają pestki, rozbij je dłonią i usuń pestkę. Następnie rozerwać mięso na 2 lub 3 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Ciasto Kukurydziane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Dodając je i zarezerwowaną cebulę perłową i rodzynki do garnka. Doprowadzić go z powrotem na wolnym ogniu i dodać wszystkie udka kurczaka w jak najbliżej jednej warstwy, jak to możliwe, strona do góry. Przykryć pokrywką i powoli gotować na wolnym ogniu, aż mięso odpadnie od kości, około 1 godziny.Podczas gotowania kurczaka. Grubo posiekać zachowaną cytrynę i umieścić ją wraz z pietruszką w małej misce. Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna Konserwowana
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Cebula Perłowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj czosnek, i stale mieszać w suchej patelni, aż zobaczysz niektóre z oleju czosnku wydany na dnie patelni i czosnek ma dotyk złoty kolor, 2 do 3 protokół. Nie pozwól, aby czosnek brązowy. Natychmiast łyżkę czosnku do cytryny i pietruszki. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać 1 lub 2 łyżki oliwy z oliwek do mieszanki czosnku związać składniki razem. Mieszanina powinna być wilgotna, ale nie mokra.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
12
W razie potrzeby dodaj kolejną łyżeczkę oliwy z oliwek. Przechowywać w temperaturze pokojowej do czasu potrzebnego.Orzo: w dużym rondlu doprowadzić około 8 szklanek wody do wrzenia. Sól wody obficie i dodać orzo, i gotować aż al dente o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
13
Dobrze spuścić.
14
Umieścić orzo w misce i dodać ¼ szklanki oliwy z oliwek i nasion kolendry. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania