Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną

Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną
Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki castelvetrano, mąkę, złote rodzynki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami, Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, oraz Kurczak Z Cytryną I Zielonymi Oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2
Dodać cebulę perłową i blanszować, aż Skórki się poluzowały, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
3
Drenaż. Gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć, odciąć końcówkę korzenia i pop cebuli ze skórek. Rezerwa.Udka kurczaka opłukać pod chłodną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
4
Wymieszać mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Rozłóż mieszaninę mąki na płytkim naczyniu. Lekko zagrzebać udka kurczaka w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym ciężkim dnie lub żeliwnym piecu holenderskim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Dodaj cztery udka kurczaka i zapieczętuj, aż rozwinie się złota skórka, 3 do 4 minut. Obrócić i zapiekać, aż na drugiej stronie powstanie złota skorupa, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
7
Udka wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałymi udami kurczaka.odlać patelnię z winem, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki. Zmniejszyć wino o połowę, o około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Jeśli oliwki mają pestki, rozbij je dłonią i usuń pestkę. Następnie rozerwać mięso na 2 lub 3 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Dodając je i zarezerwowaną cebulę perłową i rodzynki do garnka. Doprowadzić go z powrotem na wolnym ogniu i dodać wszystkie udka kurczaka w jak najbliżej jednej warstwy, jak to możliwe, strona do góry. Przykryć pokrywką i powoli gotować na wolnym ogniu, aż mięso odpadnie od kości, około 1 godziny.Podczas gotowania kurczaka. Grubo posiekać zachowaną cytrynę i umieścić ją wraz z pietruszką w małej misce. Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Cebula PerłowaCebula Perłowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj czosnek, i stale mieszać w suchej patelni, aż zobaczysz niektóre z oleju czosnku wydany na dnie patelni i czosnek ma dotyk złoty kolor, 2 do 3 protokół. Nie pozwól, aby czosnek brązowy. Natychmiast łyżkę czosnku do cytryny i pietruszki. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać 1 lub 2 łyżki oliwy z oliwek do mieszanki czosnku związać składniki razem. Mieszanina powinna być wilgotna, ale nie mokra.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
12
W razie potrzeby dodaj kolejną łyżeczkę oliwy z oliwek. Przechowywać w temperaturze pokojowej do czasu potrzebnego.Orzo: w dużym rondlu doprowadzić około 8 szklanek wody do wrzenia. Sól wody obficie i dodać orzo, i gotować aż al dente o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
13
Dobrze spuścić.
14
Umieścić orzo w misce i dodać ¼ szklanki oliwy z oliwek i nasion kolendry. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
15
Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać wszystko, ale około 8 łyżeczek zakonserwowanej mieszanki czosnku cytrynowego. Resztę zostawiam do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
16
Umieścić orzo na dużym talerzu lub podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
17
Udka z kurczaka ułożyć na wierzchu orzo i polać sosem oliwkami i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
18
Udekoruj czosnkiem cytrynowym i podawaj na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn