Duszone policzki wieprzowe po tajsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych policzków wieprzowych w stylu tajskim. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 29g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,06 zł za porcję. 90 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka smażonej szalotki, policzki wieprzowe, kokos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wieprzowinę można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sichuan Duszone Policzki Wieprzowe, Sherry-duszone policzki wieprzowe, oraz Duszony Brzuch Wieprzowy W Stylu Tajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Umieść policzki w garnku lub na patelni. Policzki powinny pokrywać powierzchnię naczynia.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby policzki były w połowie zanurzone.
Dodaj dodaj sos sojowy, sos rybny, wino ryżowe, cukier, cynamon i chilis do garnka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć do duszenia. Przykryj garnek szczelną pokrywką lub folią aluminiową.
Przenieść do piekarnika i gotować, aż bardzo miękkie, o 2 godziny.
Odtłuścić mieszaninę, odtłuszczając płynny tłuszcz lub schładzając mięso i pozwalając tłuszczu zestalić się na wierzchu.
Wyjąć mięso z płynu i delikatnie rozbić na kawałki wielkości kęsa (mięso będzie bardzo delikatne).
Podgrzać sos w średnim rondlu i gotować, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki. Sos powinien być bogaty i syropowy. Mięso odstawić do sosu i podgrzać.
Podawać natychmiast, przyozdobione ziołami i smażoną szalotką.