Duszone karczochy z czerwoną papryką i czosnkiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Duszone karczochy dziecko z czerwoną papryką i czosnkiem może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.16 za porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, liść laurowy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone Karczochy Dla Dzieci Z Czosnkiem, Tymiankiem I Parmezanem, Szybko duszone karczochy dla dzieci z czosnkiem, miętą i pietruszką, oraz Duszone Karczochy Dla Dzieci.
Instrukcje
1 cytrynę pokroić na pół. Wycisnąć sok do miski z zimną wodą; dodać połówki cytryny. Ćwierć sekundy cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, przycinaj twarde zewnętrzne liście (około 3 warstwy).
Odciąć 3/4 cala góry; odciąć trzon.
Przetnij karczoch na pół wzdłuż; przetrzyj wszystkie ścięte powierzchnie ćwiartką cytrynową, aby zapobiec przebarwieniom. Wyciągnij wszystkie Dławiki ze środka. Połówki karczocha wrzucić do wody cytrynowej.
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę. Sauté do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj paprykę. Smażyć, aż papryka zmięknie, o 3 protokół.
Dodać czosnek; wymieszać 2 minuty.
Drenaż karczochy i dodać do patelni.
Dodaj 1 szklankę wody, 2 łyżki soku z cytryny, tymianek, liść laurowy i skórkę z cytryny.
Posypać solą i pieprzem; doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy będą miękkie, dodając więcej wody przez 1/4 garści, jeśli mieszanina jest sucha i mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Rewarm, pokryte, na małym ogniu, dodając więcej wody, jeśli suche.)
Natkę pietruszki wymieszać, doprawić solą i pieprzem.