Duszone karczochy z czerwoną papryką i czosnkiem

Duszone karczochy z czerwoną papryką i czosnkiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Duszone karczochy dziecko z czerwoną papryką i czosnkiem może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.16 za porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, liść laurowy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone Karczochy Dla Dzieci Z Czosnkiem, Tymiankiem I Parmezanem, Szybko duszone karczochy dla dzieci z czosnkiem, miętą i pietruszką, oraz Duszone Karczochy Dla Dzieci.

Instrukcje

1
1 cytrynę pokroić na pół. Wycisnąć sok do miski z zimną wodą; dodać połówki cytryny. Ćwierć sekundy cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, przycinaj twarde zewnętrzne liście (około 3 warstwy).
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
2
Odciąć 3/4 cala góry; odciąć trzon.
3
Przetnij karczoch na pół wzdłuż; przetrzyj wszystkie ścięte powierzchnie ćwiartką cytrynową, aby zapobiec przebarwieniom. Wyciągnij wszystkie Dławiki ze środka. Połówki karczocha wrzucić do wody cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj zieloną cebulę. Sauté do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
6
Dodaj paprykę. Smażyć, aż papryka zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PaprykaPapryka
7
Dodać czosnek; wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Drenaż karczochy i dodać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj 1 szklankę wody, 2 łyżki soku z cytryny, tymianek, liść laurowy i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Liście LauroweLiście Laurowe
TymianekTymianek
WodaWoda
10
Posypać solą i pieprzem; doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy będą miękkie, dodając więcej wody przez 1/4 garści, jeśli mieszanina jest sucha i mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Rewarm, pokryte, na małym ogniu, dodając więcej wody, jeśli suche.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
WodaWoda
11
Natkę pietruszki wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn