Duszone karczochy i młode ziemniaki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonych karczochów i młodych ziemniaków. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 228 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy dla dzieci, sok z cytryny, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone Karczochy Dla Dzieci, Duszone Karczochy Dla Dzieci, oraz Duszone Karczochy Dla Dzieci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 szklanki wody i 1 łyżkę soku w dużej misce.
Odetnij łodygę każdego karczocha do 1 cala podstawy; odetnij łodygę.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż; umieścić w mieszaninie wody, podrzucając do herbu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodaj pozostałe 2 szklanki wody, groszek i marchew; doprowadzić do wrzenia.
Odcedzić karczochy; dodać karczochy i ziemniaki na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 45 minut lub aż karczochy są przetargu. Odkryć; gotować 3 minuty. Wymieszać z koperkiem, miętą, solą i pieprzem.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe 2 łyżki soku.