Duszone Golonki Jagnięce Z Zielonymi Oliwkami I Morelami

Duszone Golonki Jagnięce Z Zielonymi Oliwkami I Morelami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych goleni jagnięcych z zielonymi oliwkami i morelami. Jedna porcja zawiera 666 kalorii, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,51 zł za porcję. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką rosół z kurczaka, tymianek, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem, Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami, oraz Duszony kurczak z morelami, zielonymi oliwkami i Herbowanym kuskusem.

Instrukcje

1
Po pierwsze, chcesz marynować golonki jagnięce przez kilka godzin, aby naprawdę przeniknąć głęboki smak; wino również zmiękcza mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2
Włożyć trzonki do dużej szklanej miski i doprawić solą i pieprzem. Rozbić tymianek i rozmaryn z rąk do uwolnienia olejów i wrzucić je na wierzchu jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj skórkę z cytryny, czosnek, goździki, cynamon, ziarna pieprzu, liście laurowe i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Wlać butelkę wina, przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Ułóż kilka warstw papierowych ręczników na blacie. Wyciągnij jagnięce golonki z marynaty winnej (zastrzegając ją na później)i połóż je na papierowych ręcznikach, przykryj większą ilością papierowych ręczników i dobrze osusz mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Mąkę umieścić na dużym płytkim talerzu i doprawić sporą ilością soli i pieprzu. Pogłębiać trzciny jagnięce w przyprawionej mąki; tapping off nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
7
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Umieść duży holenderski piekarnik lub inny garnek o dużym dnie na średnim ogniu i dodaj olej. Sear golonki jagnięce, obracając ostrożnie szczypcami, więc wszystkie boki są koloru brązowego karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
9
W razie potrzeby skropić odrobiną oleju. Zrób to partiami, jeśli trzonki są duże i wyglądają na zatłoczone w garnku. Marynata szczep zastrzegając wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Dodaj wino, pozostałe 2 laski cynamonu, pozostałe 2 gałązki tymianku i rzeczy z marynaty. Gotować, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Wlać bulion i dodać cebulę, marchew, oliwki i morele; doprowadzić do wrzenia. Przykryj garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Umieścić w piekarniku na 2 1/2 do 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Przełożyć jagnięce golonki na duży talerz. Łyżka cebuli, oliwki, i morele na nich. Duszone soki odcedzić i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
14
Polać sosem na półmisku i podawać z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn