Duszone Golonki Jagnięce Z Zielonymi Oliwkami I Morelami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych goleni jagnięcych z zielonymi oliwkami i morelami. Jedna porcja zawiera 666 kalorii, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,51 zł za porcję. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką rosół z kurczaka, tymianek, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem, Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami, oraz Duszony kurczak z morelami, zielonymi oliwkami i Herbowanym kuskusem.
Instrukcje
1
Po pierwsze, chcesz marynować golonki jagnięce przez kilka godzin, aby naprawdę przeniknąć głęboki smak; wino również zmiękcza mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2
Włożyć trzonki do dużej szklanej miski i doprawić solą i pieprzem. Rozbić tymianek i rozmaryn z rąk do uwolnienia olejów i wrzucić je na wierzchu jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj skórkę z cytryny, czosnek, goździki, cynamon, ziarna pieprzu, liście laurowe i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina Wieprzowa
Gruszki Bartlett Lub D'Anjou
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
4
Wlać butelkę wina, przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Ułóż kilka warstw papierowych ręczników na blacie. Wyciągnij jagnięce golonki z marynaty winnej (zastrzegając ją na później)i połóż je na papierowych ręcznikach, przykryj większą ilością papierowych ręczników i dobrze osusz mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Mąkę umieścić na dużym płytkim talerzu i doprawić sporą ilością soli i pieprzu. Pogłębiać trzciny jagnięce w przyprawionej mąki; tapping off nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukierki Ratujące życie
Trzcina Jagnięca
7
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Umieść duży holenderski piekarnik lub inny garnek o dużym dnie na średnim ogniu i dodaj olej. Sear golonki jagnięce, obracając ostrożnie szczypcami, więc wszystkie boki są koloru brązowego karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor Karmelowy
Trzcina Jagnięca
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
9
W razie potrzeby skropić odrobiną oleju. Zrób to partiami, jeśli trzonki są duże i wyglądają na zatłoczone w garnku. Marynata szczep zastrzegając wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Dodaj wino, pozostałe 2 laski cynamonu, pozostałe 2 gałązki tymianku i rzeczy z marynaty. Gotować, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Wlać bulion i dodać cebulę, marchew, oliwki i morele; doprowadzić do wrzenia. Przykryj garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, Posiekany
Słonina Wieprzowa
Ciasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Umieścić w piekarniku na 2 1/2 do 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Przełożyć jagnięce golonki na duży talerz. Łyżka cebuli, oliwki, i morele na nich. Duszone soki odcedzić i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Trzcina Jagnięca
Ser Tallegio, Posiekany
Ciasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
14
Polać sosem na półmisku i podawać z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę