Duszone Golonki Jagnięce Z Zielonymi Oliwkami I Morelami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych goleni jagnięcych z zielonymi oliwkami i morelami. Jedna porcja zawiera 666 kalorii, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,51 zł za porcję. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką rosół z kurczaka, tymianek, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem, Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami, oraz Duszony kurczak z morelami, zielonymi oliwkami i Herbowanym kuskusem.
Instrukcje
Po pierwsze, chcesz marynować golonki jagnięce przez kilka godzin, aby naprawdę przeniknąć głęboki smak; wino również zmiękcza mięso.
Włożyć trzonki do dużej szklanej miski i doprawić solą i pieprzem. Rozbić tymianek i rozmaryn z rąk do uwolnienia olejów i wrzucić je na wierzchu jagnięciny.
Dodaj skórkę z cytryny, czosnek, goździki, cynamon, ziarna pieprzu, liście laurowe i cukier.
Wlać butelkę wina, przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 do 6 godzin.
Ułóż kilka warstw papierowych ręczników na blacie. Wyciągnij jagnięce golonki z marynaty winnej (zastrzegając ją na później)i połóż je na papierowych ręcznikach, przykryj większą ilością papierowych ręczników i dobrze osusz mięso.
Mąkę umieścić na dużym płytkim talerzu i doprawić sporą ilością soli i pieprzu. Pogłębiać trzciny jagnięce w przyprawionej mąki; tapping off nadmiar.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść duży holenderski piekarnik lub inny garnek o dużym dnie na średnim ogniu i dodaj olej. Sear golonki jagnięce, obracając ostrożnie szczypcami, więc wszystkie boki są koloru brązowego karmelu.
W razie potrzeby skropić odrobiną oleju. Zrób to partiami, jeśli trzonki są duże i wyglądają na zatłoczone w garnku. Marynata szczep zastrzegając wino.
Dodaj wino, pozostałe 2 laski cynamonu, pozostałe 2 gałązki tymianku i rzeczy z marynaty. Gotować, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Wlać bulion i dodać cebulę, marchew, oliwki i morele; doprowadzić do wrzenia. Przykryj garnek.
Umieścić w piekarniku na 2 1/2 do 3 godzin.
Przełożyć jagnięce golonki na duży talerz. Łyżka cebuli, oliwki, i morele na nich. Duszone soki odcedzić i doprawić solą i pieprzem.
Polać sosem na półmisku i podawać z chrupiącym chlebem.