Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych goleni jagnięcych w sosie pomarańczowym. Na 6,55 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 626 kalorii, 40g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz merlot, oregano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowo-Merlot (Pascha), Golonki Jagnięce Duszone Pomarańczowe, oraz Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami.
Instrukcje
Połącz bazylią, oregano, rozmarynem, sokiem pomarańczowym, skórką pomarańczową, Merlotem i czosnkiem i zalej opłukanymi goleniami jagnięcymi w szerokim szklanym naczyniu. Trzonki powinny być w jednej warstwie. Obróć trzonki, aby pokryć i przykryć.Marynować dwie godziny w temperaturze pokojowej, obracając mięso co pół godziny, lub marynować w lodówce, od czasu do czasu obracając mięso.
Z marynaty wyjąć trzonki i osuszyć ręcznikami papierowymi. Zamów marynatę. Rozgrzej piekarnik do 450.Jagnięcinę doprawić szczyptą soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu przez 20 sekund.
Dodać oliwę z oliwek i podgrzewać przez 10 sekund, następnie obniżyć ogień do średnio-wysokiego i dodać trzciny jagnięce.Gotować z każdej strony przez około dwie minuty, aż rumiane ze wszystkich stron.
Włożyć golonki w jednej warstwie do naczynia żaroodpornego i wlać bulion z kurczaka do gorącej patelni. Zeskrobać wszelkie cząstki mięsa, dodać je do zarezerwowanej marynaty i zalać trzonkami w zapiekance i przykryć pokrywką (użyj folii, jeśli nie ma pokrywki).Włożyć zapiekankę do nagrzanego piekarnika i natychmiast zmniejszyć ogień do 35
Gorący piekarnik początkowo podgrzeje mięso, ale mieszanina musi gotować w niższej temperaturze lub mięso będzie twardnieć.Piecz przez 45 minut, następnie podlewaj i gotuj przez kolejną godzinę do 90 minut lub do momentu, gdy mięso będzie bardzo miękkie i łatwo odciągnie się od kości. Jeśli ciecz znacznie się zmniejszyła, dodaj 1/2 szklanki wody do patelni.
Wyjmij trzonki na talerz i utrzymuj ciepło. Jeśli sos jest zbyt wodnisty, gotować płyn w dół pięć do 10 minut, lub do momentu, gdy jest konsystencja sosu pomidorowego.
Skropić trochę sosu nad trzonkami i podawać.