Duszone filety z halibuta w kokosie i trawie cytrynowej z wędzonym bakłażanem i pomidorowym Chutney imbirowym
Duszone filety z halibuta w kokosie i trawie cytrynowej z wędzonym bakłażanem i pomidorowym imbirem Chutney to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $7.2 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kolendrę, mleko kokosowe, filety z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone filety z halibuta w kokosie i trawie cytrynowej z wędzonym bakłażanem i pomidorowym Chutney imbirowym, Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry, oraz Trawa Cytrynowa I Pomidor Wiśniowy Halibut En Papillote dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Char bakłażan bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały na całym i bakłażan zaczyna się zapadać, okazjonalnie obracając, o 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Umieścić bakłażan w dużej misce; cool 10 protokół. Odklej skórę; umieść mięso bakłażana w sitku ustawionym na dużej misce. Naciśnij na bakłażana, aby uwolnić soki; odstawić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Bakłażan przelać do średniej miski; dodać sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Wymieszać mieszankę przypraw Tandoori i olej roślinny w małej misce; dodać do bakłażana i zacieru widelcem do grubego puree. Przyprawiamy wędzonego bakłażana do smaku solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem: wędzony bakłażan może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Olej Roślinny
Mieszanka Przyprawowa
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Wymieszać pokrojone w kostkę pomidory, oliwę z oliwek, posiekaną świeżą kolendrę i starty świeży imbir w małej misce; doprawić chutney do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: Chutney można zrobić 4 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
świeża Kolendra
świeży Imbir
Oliwa Z Oliwek
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.
7
Przynieś niesłodzone mleko kokosowe, sok z małży, i trawa cytrynowa na wolnym ogniu w dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Mleko Kokosowe
Sok Z Małży
Trawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Posypać halibuta solą i pieprzem; dodać do patelni. Gotować na wolnym ogniu, aż halibut będzie po prostu nieprzezroczysty w środku, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Halibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Łyżka dollop wędzonego bakłażana do środka każdego z 4 płytkich misek. Używając szczelinowej szpatułki, przenieś filety z halibuta do misek; umieść na bakłażanie. Łyżka łyżki pomidorowo-imbirowego chutney obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Halibuta
Bakłażan
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Imbir
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
10
Dekoruj rzodkiewkami, kiełkami i mikrogranulkami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki
Rzodkiewka
1
Niesłodzone mleko kokosowe można znaleźć w wielu supermarketach oraz na rynkach indyjskich, Południowo-azjatyckich i łacińskich. Kiełki trawy cytrynowej i rzodkiewki daikon można znaleźć w sekcji produktów niektórych supermarketów i na rynkach azjatyckich. Microgreens są sprzedawane w niektórych supermarketach, na rynkach rolników i sklepach z żywnością specjalistyczną.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.