Duszona łopatka wieprzowa z Puree z kopru ziemniaczanego

Duszona łopatka wieprzowa z Puree z kopru ziemniaczanego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 390 kalorii, 55g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, łopatkę wieprzową, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łopatka wieprzowa duszona na cydrze z koprem włoskim i jabłkiem, Baranek Duszony Z Ziemniakami I Koprem Włoskim, oraz Duszone Ramię jagnięce z tymiankiem, marchewką i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekaj tyle zarezerwowanego kopru włoskiego frondsto zmierzyć 1 szklankę; odstawić pozostające do dekoracji.
Umieść pokrojone liście wblendzie.
Dodaj oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, orangepeel, nasiona kopru włoskiego i pokruszoną czerwoną paprykę;zmiksuj na pastę, skrobając boki jaroccasionally.
Posypać pieczoną wieprzowinę ze wszystkich stron 1 łyżką soli i 1 1/2 łyżki do herbaty.
Rozprowadzić pastę z kopru włoskiego na wszystkich stronach wieprzowiny do płaszcza.
Umieścić wieprzowinę na talerzu; chilluncovered na noc.
Rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż wieprzowinę, tłustą stronę do góry,na dużej patelni. Coverpan z folią. Pieczona wieprzowina 1 godzina.
Addbroth do pan. Ułóż ziemniaki i koper włoski wokół wieprzowiny. Przykryj patelnię ponownie i piecz, aż termometr włożony do najniżej położonej części wieprzowiny zarejestruje się w temperaturze od 88° do200, około 2 i pół godziny dłużej.
Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść koper włoski do procesora; blend do prawie gładkiepuree.
Przenieś ziemniaki do dużej miski bezpiecznej dla mikrowłókien; zacieraj, aż będzie gładka.
Wymieszaj puree z kopru włoskiego i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżka soków z patelni do prażenia w rondlu. Łyżka tłuszczu i rezerwy.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 191°. Wróć wieprzowinę do piekarnika. Pieczeń, aż top Brązy, o 20 protokół.
Pozwól odpocząć 15 minut.Tymczasem rewarm warzyw pureein mikrofalówka; przecier przenieść do servingbowl. Podgrzać soki z patelni; doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pokroić wieprzowinę i ułożyć na półmisku.Łyżka trochę soków na patelni.
Udekoruj talerz liśćmi kopru włoskiego.
Podawać wieprzowinę z puree, przechodząc soki z patelni.
Z wieprzowiną, wlać aSangiovese. Spróbuj gładkiej, średniej masy
Tenuta di Sesta 2007 Rosso diMontalcino (Włochy, 17 dolarów). Owocowe i mineralne smaki wina mogą wytrzymać mięso.
Ten przepis wymaga kopru włoskiego, zielonych liściastych szczytów kopru włoskiego. Poszukaj kopru włoskiego z liśćmi nadal przywiązanymi do niektórych rynków rolnych lub poproś kierownika produkcji w supermarkecie, aby odłożył dla ciebie trochę.