Duszona wołowina dziadka
Duszona wołowina dziadka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 898 kalorii, 74g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $5.98 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 5 minut. Mieszanka czosnku, rozmaryn, do 5 skrobiowe ziemniaki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ciasteczka dziadka, Specjalne naleśniki dziadka, oraz Ziemniaki Party dziadka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu cienką warstwą oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Dodać cebulę i czosnek do gorącego oleju i pocić je do bardzo miękki i bardzo jasny karmel w Kolorze, 20 do 30 protokół. Wyłączcie ogrzewanie i rezerwę.
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Dodaj cienką warstwę oleju do patelni. Mięso osuszyć i doprawić bardzo obficie solą i pieprzem. Brązowe mięso do głębokiego brązu na całym, 12 do 15 minut.
Ziemniaki obrać i bardzo cienko pokroić wzdłuż na deski. Pokroić pomidory pracy na misce, aby złapać ich soki.
Ułożyć 1/2 cebuli na wierzchu mięsa, doprawić solą, pieprzem i 1 łyżką tymianku. Ułóż 1/2 ziemniaków na cebuli i ułóż ziemniaki z oliwą extra-virgin, około 1 łyżka stołowa, sól, pieprz, rozmaryn i garść świeżo startego sera. Ziemniaki polać 1/2 pomidorów i ich soków, doprawić solą i pieprzem. Rozrzuć kilka liści rozdartej bazylii. Powtórz warstwy. Nie dodawaj bazylii do górnej warstwy pomidorów.
Przykryj patelnię i piecz mięso w piekarniku, aż będzie bardzo miękkie, 4 godziny. Schłodzić i przechowywać do przygotowania posiłku.
Podgrzać: podgrzać, przykryć, w nagrzanym piekarniku 325 stopni F, aż do ogrzania, 45 minut do 1 godziny. Zdjąć pokrywkę garnka, skropić wierzch mięsa olejem, posypać serem i podsmażyć, aby lekko uformować wierzch.
Pokroić w warstwach ziemniaków, pomidorów i cebuli na porcję mięsa, podawać w płytkich miseczkach z chrupiącym chlebem i sokami na patelni.