Duszona soczewica z cebulą Cipollini

Duszona soczewica z cebulą Cipollini
Duszona soczewica z cebulą Cipollini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka octu szampańskiego, zielonej soczewicy, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Żabnica duszona z grzybami i cebulą Cipollini, Duszona na maśle cebula Cipollini z Rukolanem i syropem balsamicznym na tostach wieloziarnistych, oraz Soczewica Duszona Na Grzance Ze Szpinakiem I Czerwoną Perłową Cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zalać dużą patelnię saute na średnim ogniu, z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj soczewicę, ząbki czosnku i liście laurowe z 4 szklanki wody lub tylko tyle, aby pokryć. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu i obniżyć ciepło. Dusić soczewicę, odkryte, aż będą miękkie, o 25 do 30 protokół. (Uwaga szefa kuchni: jeśli chcesz dodać więcej wody dla soczewicy, aby zakończyć gotowanie, dodać trochę na raz. Będzie więcej smaku w soczewicy, jeśli je ugotujesz i skończysz z bardzo małą ilością płynu na końcu procesu. Smak będzie w soczewicy zamiast w drenażu z wyrzuconym płynem do gotowania!) Po ugotowaniu, ale nadal nieco "al dente", odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Usunąć i wyrzucić ząbki czosnku i liście laurowe. Doprawić odrobiną soli i pieprzu, do smaku. Retaste, ale wstrzymaj się z ponownym wybarwieniem do czasu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodać tłuszcz z kaczki do dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać cebulę, doprawić solą, do smaku i pozostawić do karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Gdy jesteś gotowy do podania dodać soczewicę do smażonej cebuli cipollini. Wymieszaj, aby pokryć soczewicę tłuszczem z kaczki. W razie potrzeby doprawić solą i wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CipolliniCebula Cipollini
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
SoczewicaSoczewica
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Przenieść mieszaninę soczewicy do miski i służyć z kaczką i zielonym pieprzem glazury, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
SoczewicaSoczewica
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia59
Magazyn