Duszona Sałatka z buraków ze złotymi rodzynkami Vinaigrette z ' kuchni indyjskiej

Duszona Sałatka z buraków ze złotymi rodzynkami Vinaigrette z ' Indian Cooking Unfolded może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 391 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz winegret z rodzynkami, sałatki, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded, Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded, oraz Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj buraki: odkręć zielone wierzchołki buraków. Te wyglądają bardzo podobnie do liści chard i bardziej prawdopodobne niż nie będzie ziarnisty z piasku i błota.
Pokrój delikatne żebra i liście w poprzek na cienkie plasterki i umieść je w durszlaku. Dokładnie opłucz wierzchołki buraków, aby pozbyć się ziarnistego materiału.
Przenieść je do wirówki sałatkowej i obrócić do sucha.
Buraki obrać i pokroić w 1-calową kostkę. Opłucz kostki również w durszlaku (podmuch krwistoczerwonej wody daje wskazówkę o mocy naturalnego barwnika, który ma warzywo w swojej słodkiej słodyczy). Nie ma potrzeby obracać ich na sucho.
Rozgrzać olej w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu. Gdy olej wydaje się migotać, dodać nasiona gorczycy, przykryć patelnię i gotować, aż nasiona przestaną popping (podobnie jak popcorn), o 30 sekund.
Dodać imbir i chiles i stir-smażyć, aż imbir jest lekko rumiane i chiles są znacznie bardziej ostry, 1 do 2 protokół.
Dodać buraki, buraki pokrojone w kostkę, sól i dobrze wymieszać, aby pokryć je ziarnami gorczycy. Ciecz w zieleni buraków zacznie się gromadzić na dnie patelni i gotować natychmiast, poluzowując przyklejone kawałki imbiru i chiles, skutecznie odtłuszczając patelnię i uwalniając te smaki do buraków. Zmniejszyć ogień do średniej, przykryć patelnię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż buraki będą miękkie po przekłuciu widelcem, 10 do 15 minut (buraki również będą się pocić, uwalniając trochę płynu, w którym będą dusić).
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca (gdy trzymasz dłoń blisko dna patelni poczujesz ciepło), zwykle po 2 do 4 minutach, dodaj nasiona kminku i tosty, potrząsając patelnią co kilka sekund, aż zaczną trzaskać, zmienią się w czerwonawo-brązowy i pachną orzechowo, 30 sekund do 1 minuty. Natychmiast przenieś nasiona kminku do blendera lub zaczną się palić na gorącej patelni.
Wlać olej i ocet do blendera wraz z rodzynkami, kolendra, imbir, i całe chile i zmiksować je na gładkie puree, które jest jasnozielony brązowy i słodki, kwaśny, przyjemnie gorąco ,i bardzo aromatyczne (zaufaj mi, będzie trzymać palec w nim, smak, i go wow!).
Umieścić mieszane warzywa sałatkowe w dużej misce.
Wlać sos vinaigrette na zieleni sałatki i wrzucić do herbu; używam rąk (czyste), aby to zrobić. Ułóż wystrojone warzywa sałatkowe na talerzu, nałóż na nie jeszcze ciepłe buraki i zieleninę i podawaj.