Duszona kapusta i marchew
Duszona kapusta i marchew może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 181 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka baby marchew, kapusta, bardzo gruby boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszona kapusta & marchew, Duszona kapusta i marchew, oraz Duszona Kapusta, Marchew I Cebula.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Kapustę rdzeń i posiekać na 2-calowe kawałki. Dokładnie oczyścić i pozostawić do drenażu.
W dużym garnku na średnim ogniu ugotować boczek w połowie. Uwolni swój tłuszcz i będzie lekko rumiany, ale nadal wilgotny.
Dodaj kapustę, wodę i zmiażdż przyprawę. Przykryć i zmniejszyć do dusić i pary 2 godziny, mieszając co 15 minut.
Spuścić wodę z garnka i dodać marchew. Przykryć i dusić jeszcze 15 minut, aż marchewka będzie miękka.
Dodać sól i pieprz, do smaku.
Składniki dokładnie wymieszać i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku do 6 miesięcy.