Duszona fasola z zieleniną i szynką
Duszona fasola z kolendrą i szynką może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 46g białka, oraz 24g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, pomidory z puszki, szynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Duszone warzywa Collard, musztarda i czerwony szwajcarski Chard, Duszone Collard Greens, oraz Garlicky Duszone Collard Greens dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę opłukać i posortować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Umieść fasolę w dużej misce; dodaj wodę do 2 cali nad fasolą. Przykryć i schłodzić 8 do 12 godzin.
Fasolę odsączyć i umieścić w dużym rondlu.
Dodać cebulę i 8 szklanek bulionu. Związać sznurkiem tymianek, pietruszkę, liście laurowe i, w razie potrzeby, szałwię i Bazyl; dodać do mieszanki fasoli.
Dodać szynkę skokową i, w razie potrzeby, skórkę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, odkryte i mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę lub aż ziarna będą miękkie, ale utrzymać swój kształt. Odtłuścić pianę łyżką.
Usuń skoki i ostudzić 5 minut.
Usunąć mięso z kości; wyrzucić kości. Powrót mięsa do mieszanki fasoli.
Dodaj collards, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut lub do collards są miękkie.
Podsmaż czosnek w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 2 minuty lub do jasnego złota.
Dodaj pomidory i podsmażyć 5 minut. Wymieszać mieszaninę pomidorów i pozostałe 1 szklanka bulionu do fasoli, i gotować, mieszając często, 5 minut lub aż ciecz jest zmniejszona o połowę. Wyrzucić pęczek ziół i skórkę serową; fasolę doprawić solą i pieprzem do smaku.