Duszona endywia z Prosciutto

Duszona endywia z Prosciutto
Duszona endywia z Prosciutto może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać sól, endywia, prosciutto, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Duszona Endywia Z Prosciutto, Endive Prosciutto Gratin, oraz Sałatka Z Nektarynki, Prosciutto I Endywii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni. Masło duża zapiekanka lub naczynie do pieczenia (9-by-13 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Usuń zewnętrzne liście z endywii i przyciąć dna, jeśli wydają się brązowe lub wysuszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
2
Każdy endywia przeciąć wzdłuż na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
3
Browning endywia: stopić 2 łyżki masła w dużej patelni (12-calowy) na średnim ogniu (nonstick lub dobrze przyprawione żeliwo są dobrym wyborem, ponieważ delikatne liście endywia przyzwyczajenie trzymać i łzy, ale każdy przyzwoity patelnia zrobi). Gdy masło po prostu przestaje się spieniać, dodaj tyle endywii, pokrój stronę w dół, ile zmieści się w luźnej warstwie i gotuj, aż pokrojone boki będą ładnie rumiane, około 4 minut. Używając szczypiec, obróć endywię i brąz na minutę lub dwie po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
4
Przenieś rumiany endywia do naczynia zapiekanego, układając je pokroić bokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
5
Dodaj pozostałą łyżkę masła na patelni i brązowy resztę endywii. Endywia powinna zmieścić się w przytulnej pojedynczej warstwie w naczyniu zapiekanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Aromatyczny i duszony płyn: na patelni nadal powinien być film masła. Jeszcze na średnim ogniu, dodać paski prosciutto na patelni i włączyć do ich płaszcz z masłem. Włóż kilka pasków między endywią, a resztę zasłoń na wierzchu. Doprawić solą pieprz, pamiętając, że prosciutto jest słone.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
MasłoMasło
EndiveEndive
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj Czas do patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zeskrobać dno patelni drewnianą łyżką, aby poluzować wszelkie rumiane kawałki, i wlać wywar na endywia i prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
EndiveEndive
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
8
Dusić: naczynie szczelnie przykryć folią. Dusić, aż endywia są zwinięte i miękkie po przekłuciu ostrym nożem i mają polerowany odcień, 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wyjąć folię i podlać endywia przez łyżką na wszelkie soki z patelni. Jeśli patelnia jest sucha, dodaj 2 łyżki wody. Duszone, odkryte, przez kolejne 8 do 10 minut, aż soki z patelni zmienią kolor karmelu i prawie całkowicie odparują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
EndiveEndive
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
2
Wlać grubą śmietanę mniejszą ilość, jeśli chcesz coś mniej bogatego smaku i piec, aż krem nabiera koloru karmelowego i zgęstnieje do konsystencji sos-jak, kolejne 6 minut lub tak. Łyżka na wszelkie kapieli patelni i podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Duszona endywia ze smażonymi jajkami
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
JajkoJajko
2
Duszona endywia w połączeniu z jajkami smażonymi w oliwie z oliwek stanowi wspaniałą kolację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
EndiveEndive
JajkoJajko
3
Dodaj dodatkowy kawałek priscutto do przepisu w kroku
4
Po zakończeniu endywii smażyć tyle jajek, ile chcesz w oliwie z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Przesuń smażone jajka na talerzach obiadowych i powrót patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
EndiveEndive
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj 1 łyżeczkę octu sherry lub octu balsamicznego i gotuj przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Ocet SherryOcet Sherry
6
Skropić zredukowany ocet nad jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
JajkoJajko
7
Umieścić ciepły lub duszony endywia w temperaturze pokojowej obok jaj i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
JajkoJajko
8
artykuł var
9
Typ_27_data = {};
10
artykuł
11
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn