Duszona cielęcina z Gremolatą
Duszona cielęcina z Gremolatą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $5.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 98g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 690 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniament: porcini Maca polenta kliny, wino, bazylia i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Osso Bucco (Golonki Cielęce) Z Gremolatą Cytrynowo-Mandarynkową, Duszona wołowina z czerwoną cebulą Gremolata, oraz Duszona wołowina z czerwoną cebulą Gremolata.
Instrukcje
Wlać wrzącą wodę na porcini w misce i odstawić, aż zmiękną, 10 do 20 protokół. Wyciągnij porcini, wyciskając nadmiar płynu z powrotem do miski i spłucz, aby usunąć ziarno.
Płyn do namaczania wlać przez sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym do innej miski. Posiekać porcini i zarezerwować dla polenta.
Cielęcinę osuszyć i pokroić 20 (1 1/2-inch-deep) szczelin na całym cienkim ostrzem noża. Każdą szczelinę nadziewamy plasterkiem czosnku, następnie doprawiamy cielęcinę solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 4 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie brązową cielęcinę ze wszystkich stron, około 10 minut.
Dodać wino i deglaze garnek przez gotowanie na dużym ogniu (keep cielęciny w garnku), mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż wino jest zmniejszona o połowę, o 5 protokół. Wymieszać płyn do namaczania porcini i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Dusić delikatnie, pod przykryciem, obracając cielęcinę co 30 minut, aż mięso będzie miękkie, około 2 godzin.
Cielęcinę przełożyć na deskę do krojenia i całkowicie ostudzić.
Odtłuścić tłuszcz i spienić z powierzchni soków z patelni, a następnie gotować, aż zmniejszy się do około 2 szklanek.
Wlać przez bardzo drobne sito do rondla i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszaj rozpuszczoną skrobię ziemniaczaną, a następnie ubijaj na soki na patelni. Dusić sos, aż lekko zgęstnieje.
Wymieszać razem składniki gremolata.
Połowę gremolaty wymieszać z sosem i doprawić solą i pieprzem. Chill Pozostałe gremolata, pokryte.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Usunąć sznurki z cielęciny i pokroić mięso w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala. Nakładać plastry w 13-przez 9-calowe ceramiczne lub szklane naczynie do pieczenia i wlać sos na mięso. Przykryć naczynie folią i podgrzać w środku piekarnika 30 minut.
Posypać pozostałą gremolatą.
* Cielęcina (chłodzona na desce do krojenia, ale nie krojona) może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona, pokryta. Mięso pokroić na plasterki, gdy jest jeszcze zimne i podgrzać w sosie.* Sos można przygotować 1 dzień wcześniej, a następnie całkowicie schłodzić przed schłodzeniem, przykryć.