Duszona brukselka z pancettą i balsamicznym

Duszona brukselka z pancettą i balsamicznym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać duszone brukselki z Pancetta & balsamiczny spróbować. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka liści pietruszki, skórki z cytryny, liści oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona brukselka z Pancettanem i octem balsamicznym, Brukselka z pancettą, oraz Pieczona brukselka z czosnkiem i pancettą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni. W misce wymieszać bułkę tartą z oregano i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
2
¼ Szklanki oliwy z oliwek wlać na blachę ciastek, a następnie mieszaninę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
3
Dobrze wymieszać. Toast w piekarniku, podrzucając często, aż złoty kolor, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
4
Rozgrzać masło i pozostałą oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać brukselki wycięte bokiem w dół, posypać solą i pieprzem, i saute, aż do dna lekko rumiane, o 5 protokół. Pracować partiami, aż wszystkie kiełki są rumiane usuwając je na talerz po zakończeniu.Pozostaw płyny na patelni dodaj pokrojoną w kostkę pancettę i saute, często podrzucając, aż zaczną brązowieć. Powrót wszystkie kiełki na patelnię i gotować na średnim ogniu, aż dobrze rumiane i lekko zmiękł, o 8 protokół więcej. Pancetta będzie chrupiąca. Zmniejszyć ogień; dodać czerwoną cebulę i czosnek, i saute aż pachnące, 2 protokół.Zwiększyć ciepło do wysokiej, dodać ocet balsamiczny i bulion, i gotować, podrzucając często, aż kiełki są szkliwione i miękkie, o 10 protokół; dodać więcej zapasów w razie potrzeby. Smak, dostosowując przyprawy w razie potrzeby i posypać posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
KiełkiKiełki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przełożyć do ciepłej miski i roztrzepać bułkę tartą na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn