Duszona biała fasola z boczkiem
Duszona biała fasola z boczkiem jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, boćwinę szwajcarską, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Duszona Szwajcarska Chard i fasola Cannellini, Patelnia Gnocchi z Chard & biała fasola, oraz Szwajcarski Chard z białą fasolą i łzami Hioba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć końce z łodyg chard i odrzucić.
Odciąć łodygi u podstawy liści i pokroić w poprzek na 1/4-calowe kawałki; umieścić w małej misce i odstawić. Ułożyć liście i pokroić na kawałki wielkości kęsa; odstawić.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj zarezerwowane łodygi chard, cebula, czosnek i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 8 protokół.
Dodać liście boćwiny, fasolę, bulion i odmierzoną sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż liście zwiędną i mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu. Kontynuuj gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chard będzie miękki i bulion lekko zgęstnieje, o 5 minut więcej.
Zdjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki i octem. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.