Duck à l ' Orange
Kaczka à l ' Orange może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 5,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 73g białka, 246g tłuszczu, oraz w sumie 2615 kalorii. 195 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i podnieś tymianek, pomarańcze pępka, łodygi selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 99%. Podobne przepisy to Duck A L ' Orange, Duck à l ' Orange, oraz Duck A L ' Orange.
Instrukcje
Odstaw podroby z kaczki na bok; zachowaj wątrobę do innego zastosowania. Przyciąć skórę z obu otworów jamy; odstawić do renderowania.
Odciąć kawałki nogi i uda od kaczki.
Odetnij skrzydła od piersi. Wyrzeźbić piersi z tuszy dla 2 piersi bez kości. Odciąć końcówki skrzydeł i płatki; odstawić.
Tnij tuszę na ćwiartki.Przykryć i schłodzić nogi, pierś i kawałki skrzydeł.
Podgrzej zarezerwowaną skórę kaczki w dużym ciężkimpot na średnim ogniu. Gotować, mieszając, dopóki około 2 łyżki tłuszczu nie zostanie wytopione; wyrzucić skórę.
Dodaj podroby, końcówki skrzydeł i mieszkania, tusze, cebulę i gałązki tymianku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 15 protokół.
Dodaj seler, marchew, pieprz i 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając pianę, która unosi się na powierzchnię. Zmniejszyć tomedium ciepła; dusić bulion kaczki przez 1 godzinę.
Tymczasem, za pomocą ostrego noża, wyciąć wszystkopiel i biały rdzeń z 1 pomarańczy; Ustaw peelaside. Pracując nad średnią misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty w misce; odstawić na bok.
Dodać skórkę pomarańczową do wywaru. Sok pozostałe 2 oranżei odstawić sok.
Wywar przecedzić przez sito o drobnych oczkach do średniej miski (powinieneś mieć około 2 filiżanek).
Przenieść skórkę pomarańczową na powierzchnię roboczą; Pozostałe ciała stałe wyrzucić na sito.Pokrój skórkę w cienkie paski (usuń białą skórkę, aby uzyskać bardziej wyrafinowany wygląd, jeśli chcesz); Ustaw aside.DO naprzód: zapas można zrobić 1 dzień wcześniej.Przykryć i schłodzić kolbę i obrać osobno.
Kawałki kaczki z kutasem na całej powierzchni. Doprawić solą i pieprzem. Arrangethem w jednej warstwie w dużej ciężkiej patelni (użyj 2 w razie potrzeby), strona skóry w dół, i cookover średnim ogniu, od czasu do czasu wylewanie offfat z patelni do żaroodpornej miski, untilskin jest głęboki złoty brąz, 18-20 minut.(Przykryć i schłodzić tłuszcz; Zapisz do gotowania ziemniaków lub smażonego ryżu.)
Odwróć kawałki kaczki. Gotować piersi, skórę do góry, aż termometr natychmiast odczytany włożony poziomo w najgrubszą część piersi rejestruje 52° dla średnio rzadkich, około 2 minut.
Przełożyć piersi na większą blachę do pieczenia. Kontynuuj gotowanielegs i skrzydełka, aż dobrze rumiane z obu stron, a soki biegną jasne, gdy jest przekłuty widelcem, 10-15 minut dłużej.
Przełożyć na prześcieradło z piersiami.
Wylać tłuszcz z patelni, pozostawiając rumiane kawałki za sobą.
Rozgrzać piekarnik do 232°. powrót patelni zbrowned bitów na średnim ogniu.
Wlać inPort i gotować, skrobanie patelni z woodenspon (bity rumiane doda dodatkowe flavorto sos), aż zmniejszona i syropy, o 2 protokół.
Dodaj zarezerwowany sok pomarańczowy i bulion z kaczki; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie gładki i zagęszczony, około 20 minut. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i ogrzać.
Umieść obramowaną blachę do pieczenia z kaczkami w piekarniku.
Piec, aż kaczka jest tylko ogrzaneprzez, 5-8 minut.
Na głęboki talerz polać ciepłym sosem.Rozproszone pomarańczowe segmenty i paski peelover. Wierzch z kawałkami kaczki.