Duck à l ' Orange

Duck à l ' Orange
Kaczka à l ' Orange może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 5,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 73g białka, 246g tłuszczu, oraz w sumie 2615 kalorii. 195 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i podnieś tymianek, pomarańcze pępka, łodygi selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 99%. Podobne przepisy to Duck A L ' Orange, Duck à l ' Orange, oraz Duck A L ' Orange.

Instrukcje

1
Odstaw podroby z kaczki na bok; zachowaj wątrobę do innego zastosowania. Przyciąć skórę z obu otworów jamy; odstawić do renderowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Odciąć kawałki nogi i uda od kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Odetnij skrzydła od piersi. Wyrzeźbić piersi z tuszy dla 2 piersi bez kości. Odciąć końcówki skrzydeł i płatki; odstawić.
4
Tnij tuszę na ćwiartki.Przykryć i schłodzić nogi, pierś i kawałki skrzydeł.
5
Podgrzej zarezerwowaną skórę kaczki w dużym ciężkimpot na średnim ogniu. Gotować, mieszając, dopóki około 2 łyżki tłuszczu nie zostanie wytopione; wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
6
Dodaj podroby, końcówki skrzydeł i mieszkania, tusze, cebulę i gałązki tymianku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodaj seler, marchew, pieprz i 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając pianę, która unosi się na powierzchnię. Zmniejszyć tomedium ciepła; dusić bulion kaczki przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Tymczasem, za pomocą ostrego noża, wyciąć wszystkopiel i biały rdzeń z 1 pomarańczy; Ustaw peelaside. Pracując nad średnią misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty w misce; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać skórkę pomarańczową do wywaru. Sok pozostałe 2 oranżei odstawić sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
10
Wywar przecedzić przez sito o drobnych oczkach do średniej miski (powinieneś mieć około 2 filiżanek).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Przenieść skórkę pomarańczową na powierzchnię roboczą; Pozostałe ciała stałe wyrzucić na sito.Pokrój skórkę w cienkie paski (usuń białą skórkę, aby uzyskać bardziej wyrafinowany wygląd, jeśli chcesz); Ustaw aside.DO naprzód: zapas można zrobić 1 dzień wcześniej.Przykryć i schłodzić kolbę i obrać osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
12
Kawałki kaczki z kutasem na całej powierzchni. Doprawić solą i pieprzem. Arrangethem w jednej warstwie w dużej ciężkiej patelni (użyj 2 w razie potrzeby), strona skóry w dół, i cookover średnim ogniu, od czasu do czasu wylewanie offfat z patelni do żaroodpornej miski, untilskin jest głęboki złoty brąz, 18-20 minut.(Przykryć i schłodzić tłuszcz; Zapisz do gotowania ziemniaków lub smażonego ryżu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cała KaczkaCała Kaczka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Odwróć kawałki kaczki. Gotować piersi, skórę do góry, aż termometr natychmiast odczytany włożony poziomo w najgrubszą część piersi rejestruje 52° dla średnio rzadkich, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
14
Przełożyć piersi na większą blachę do pieczenia. Kontynuuj gotowanielegs i skrzydełka, aż dobrze rumiane z obu stron, a soki biegną jasne, gdy jest przekłuty widelcem, 10-15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
15
Przełożyć na prześcieradło z piersiami.
16
Wylać tłuszcz z patelni, pozostawiając rumiane kawałki za sobą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
17
Rozgrzać piekarnik do 232°. powrót patelni zbrowned bitów na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
Wlać inPort i gotować, skrobanie patelni z woodenspon (bity rumiane doda dodatkowe flavorto sos), aż zmniejszona i syropy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
19
Dodaj zarezerwowany sok pomarańczowy i bulion z kaczki; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie gładki i zagęszczony, około 20 minut. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Cała KaczkaCała Kaczka
20
Umieść obramowaną blachę do pieczenia z kaczkami w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
21
Piec, aż kaczka jest tylko ogrzaneprzez, 5-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
22
Na głęboki talerz polać ciepłym sosem.Rozproszone pomarańczowe segmenty i paski peelover. Wierzch z kawałkami kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn