Du Puy soczewica z marchewką

Du Puy soczewica z marchewką
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 64 grosze za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, soczewicę du puy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Soczewica z marchewką, Soczewica Z Prażonymi Burakami I Marchewką, oraz Imbirowa soczewica z marchewką i świeżymi ziołami.

Instrukcje

1
W średnim rondlu na średnim ogniu, podsmażyć por w oliwie z oliwek, aż będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj marchew i saute 1 minutę dalej, a następnie dodać soczewicę, bulion z kurczaka, pietruszka łodygi i liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż soczewica są miękkie, ale nie mushy, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
SoczewicaSoczewica
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3
Zdjąć pokrywę, podgrzać do średniej temperatury i gotować mocno 5 do 8 dodatkowych minut, aż większość płynu zostanie wchłonięta. Wyłowić liść laurowy, ciemnozieloną część liści poru i łodygi pietruszki, wymieszać z octem balsamicznym i natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
5
Cook ' s Note: soczewica Du Puy to małe, niebiesko-zielone marmurkowe soczewice uprawiane w wulkanicznej glebie południowo-zachodniej Francji. Jeśli nie można znaleźć du Puy soczewicy, równa ilość innej małej soczewicy może być podstawiona. Być może trzeba dodać 10 minut czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica FrancuskaSoczewica Francuska
SoczewicaSoczewica
6
Ten przepis został dostarczony przez finalistę, który może, ale nie musi być profesjonalnym kucharzem, dla następnej Gwiazdy Food Network. Food Network nie przetestowało tej receptury i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn