Du Puy soczewica z marchewką
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 64 grosze za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, soczewicę du puy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Soczewica z marchewką, Soczewica Z Prażonymi Burakami I Marchewką, oraz Imbirowa soczewica z marchewką i świeżymi ziołami.
Instrukcje
W średnim rondlu na średnim ogniu, podsmażyć por w oliwie z oliwek, aż będzie przezroczysty.
Dodaj marchew i saute 1 minutę dalej, a następnie dodać soczewicę, bulion z kurczaka, pietruszka łodygi i liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż soczewica są miękkie, ale nie mushy, o 40 protokół.
Zdjąć pokrywę, podgrzać do średniej temperatury i gotować mocno 5 do 8 dodatkowych minut, aż większość płynu zostanie wchłonięta. Wyłowić liść laurowy, ciemnozieloną część liści poru i łodygi pietruszki, wymieszać z octem balsamicznym i natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Cook ' s Note: soczewica Du Puy to małe, niebiesko-zielone marmurkowe soczewice uprawiane w wulkanicznej glebie południowo-zachodniej Francji. Jeśli nie można znaleźć du Puy soczewicy, równa ilość innej małej soczewicy może być podstawiona. Być może trzeba dodać 10 minut czasu gotowania.
Ten przepis został dostarczony przez finalistę, który może, ale nie musi być profesjonalnym kucharzem, dla następnej Gwiazdy Food Network. Food Network nie przetestowało tej receptury i dlatego nie możemy przedstawić wyników.