Drunken Pound Cake Bites
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Drink Pound Cake Bites. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sok z limonki, rabarbar, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane ciasto z pijanymi jagodami i Syllabubem, Tax Day Drunken Cake, oraz Drunken Cherry Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek.
W 10-calowej patelni, stopić 1 łyżka masła na średnim ogniu.
Dodać rabarbar; gotować 5 do 7 minut lub aż zmiękną.
Dodać cukier granulowany, sok z limonki, imbir i kardamon.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj maliny, jeżyny i skórkę limonki.
W dużej misce, wymieszać razem Funt ciasto mix, rum, 6 łyżek masła i jaj. Złożyć w mieszance rabarbarowo-jagodowej. Łyżka ciasto równomiernie do kubków muffin.
Piec od 17 do 20 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko na środku.
Wyjąć ciastka z patelni. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut. Aby służyć, posypać ciasta cukrem pudrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto funtowe można połączyć z Sherry śmietankową, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.