Drunken Mushroom Gratins
Drunken Mushroom Gratins może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz masło, śmietanę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szparagi i zapiekanki z boczniakami z Szyfonadą szpinakową, Stek i pijane Grzyby, oraz Pijany Makaron Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na dużym ogniu doprowadzić wino do wrzenia.
Wyjąć z ognia, dodać grzyby morelowe i odstawić do miękkości, około 20 minut. Wyciągnij Smalce z cieczy, wyciskając nadmiar i drobno posiekaj. Rezerwy morele i ciecz.
W międzyczasie roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek i gotować, mieszając często, aż miękkie, o 3 protokół. Zwiększ ciepło do wysokiej, dodaj grzyby cremini i gotuj, często mieszając, aż prawie cała ich ciecz wyparuje, a cremini zaczynają brązowieć, od 8 do 10 minut.
Ostrożnie wlać wino do patelni, pozostawiając osad z smalców i gotować, aż zmniejszy się o około połowę, 4 do 5 minut.
Dodać posiekane Smalce, śmietanę i tymianek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, 4 do 5 minut. Wymieszaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Podgrzej brojlery. Łyżka mieszanki grzybów na 6 małych ramekinów.
Posypać serem i ustawić na blasze do pieczenia.
Broil 4 do 6 cali od ciepła tylko aż ser topi się i zaczyna brązowy, 2 do 3 protokół.