Dressing z dzikiego ryżu z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi

Dressing z dzikiego ryżu z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi
Dziki Ryż Dressing z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 369 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz seler, ryż, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dziki ryż z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi, Pilaw z dzikiego ryżu z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi, oraz Sałatka z dzikiego ryżu z pieczonymi warzywami i sosem cytrynowo-tahini.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać szalotki i seler. Gotować do miękkości, często mieszając, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
SelerSeler
3
Dodać dziki ryż, 4 1/2 szklanki bulionu, tymianek, i 1/2 łyżeczka grubej soli; doprowadzić do duszenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Dziki RyżDziki Ryż
BulionBulion
TymianekTymianek
4
Dodaj brązowy ryż, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, ale firma, dodając więcej bulionu przez 1/4 garści, jeśli suche, o 40 minut dłużej. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić; przykryć i schłodzić. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu, dodając więcej bulionu o 1/4 garści, jeśli jest suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BrązowyRyż Brązowy
BulionBulion
RyżRyż
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść winogrona na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Skropić olejem; wrzucić. Pieczone winogrona, aż zaczną się marszczyć, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Przełożyć do miski; wymieszać z octem. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Odstawić w temperaturze pokojowej.
10
Dodaj winogrona i wszelkie soki, orzechy włoskie, i skórka pomarańczowa do gorącego ryżu; wrzucić dobrze. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
WinogronaWinogrona
RyżRyż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn