Dressing Pomarańczowo-Koprowy
Pomarańczowy-koper włoski Dressing może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje 61 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 127 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, sok z cytryny, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z sałatą i koprem włoskim z sosem pomarańczowo-musztardowym, Ogolona Sałatka z kopru włoskiego i zielonego jabłka z sosem pomarańczowym i Salatą Ricotta, oraz Krewetki z masłem pomarańczowym i sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy.
Instrukcje
W niereaktywnym średnim rondlu tostuj nasiona kopru włoskiego na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelnią, aż będzie pachnąca, około 2 minut.
Dodać sok pomarańczowy, pokrojony koper włoski i szafran i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu, aż sok zmniejszy się do 1 szklanki, o 20 protokół. Przecedzić sok do miski, naciskając na ugotowany koper włoski; zachować koper włoski.
Powrót sok do rondla i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu. W małej misce wymieszaj marantę z 2 łyżkami wody, a następnie wlej do soku i gotuj tylko do zgęstnienia, około 30 sekund.
Zdjąć z ognia, wymieszać ugotowany koper włoski i odstawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Przecedzić mieszaninę do średniej miski i ubić oliwę z oliwek, sok z cytryny i musztardę. Doprawić sos solą i białym pieprzem. Wymieszać z bazylią tuż przed podaniem.
Zrób z wyprzedzeniem: opatrunek można schłodzić, przykryć, do 3 dni.
Podawać z rukolą, mesclun, surowym szpinakiem, kapustą slaw, lub slaw kopru włoskiego.
Uwagi: jedna łyżka stołowa: kalorie 29 kcal, Białko .3 gm, węglowodany 4 gm, Cholesterol 0, tłuszcz całkowity 4 gm, tłuszcz nasycony .2 gm