Down at the Shore Clam Boil
Down at the shore Clam Boil może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.96 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 934 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś łagodną kiełbasę, mąkę kukurydzianą, małże parowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Podobne przepisy to Lake Shore Martini, Jersey Shore Sub Panini, oraz Brzeg Jest Dobry Owoce Morza Dip.
Instrukcje
Umieścić małże w dużej misce. Odrzucaj połamane muszle lub małże, które się nie zamykają. Napełnij miskę zimną wodą do przykrycia.
Posyp mąkę kukurydzianą na małże i wymieszaj.
Odstawić na 3 do 6 godzin, aby małże mogły oczyścić piasek z muszli.
Usunąć małże z wody i dokładnie spłukać. Odstawić.
Umieść wkład parowy w dużej (16-quart) garnku i napełnij do połowy wodą.
Dodaj starą Zatokę, czosnek i cebulę i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i dodać ziemniaki i kolejne 4 składniki. (Upewnij się, że składniki są całkowicie zanurzone w wodzie.)
Przykryć i gotować 10 do 12 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Dodaj małże. Przykryć i gotować 4 do 5 minut lub do otwarcia małże. Wyrzucić wszystkie, które nie otwierają się.
Łyżka do misek do serwowania, w tym dodatkowy płyn do gotowania, w razie potrzeby.
Podawać z francuską bagietką, roztopionym masłem i dodatkową starą Zatoką.