Doskonały stek z sałatką z rzodkiewki

Doskonały stek z sałatką z rzodkiewki
Doskonały stek z sałatką z rzodkiewki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 51g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka sałaty maślanej, ogórka, rzodkiewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek Tostadas z sałatką z rzodkiewki, Musangchae, Sałatka Daikon (Biała Rzodkiewka), Jak Koreańska Rzodkiewka Kimc, oraz Stek Z Salsą Rzodkiewkową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Steki osuszyć papierowymi ręcznikami. Doprawić 2 łyżeczkami soli i 3 łyżeczkami pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj steki i gotować do pożądanej doneness, 5 do 6 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
4
Odstawić na 10 minut. W małej misce wymieszać ocet, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz pozostałą sól i pieprz. W dużej misce połącz rzodkiewki, ogórek i sałatę z winegretem. Stek pokroić w plasterki i podawać z sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
OgórekOgórek
RzodkiewkaRzodkiewka
SałataSałata
OcetOcet
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn