Dorsz Zapiekany Na Ragoucie Warzywnym

Dorsz Zapiekany Na Ragoucie Warzywnym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Pan-Seared dorsz nad Ragout warzyw spróbować. Na 7,51 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 38g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz por, mąkę, pomidor śliwkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj prosciutto; smażyć 5 minut. Czosnek wymieszać, wyjąć z patelni. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać grzyby i por; smażyć 8 minut. Wymieszać z pomidorem, solą i pieprzem. Stopniowo dodawać szpinak do patelni i mieszać, aż szpinak zwiędnie (około 3 minut). Wymieszać mieszaninę prosciutto i bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
GrzybyGrzyby
SzpinakSzpinak
PieprzPieprz
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć z patelni; przykryć i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Filety pogłębiać w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj filety do patelni; smażyć 3 minuty z każdej strony. Przykryć i gotować 2 minuty lub aż ryby płatki łatwo testowane z widelcem. Mieszaninę szpinaku podzielić na 4 talerze; na wierzchu filety.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn