Dorsz z sosem rabarbarowym
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i pescatarian , dorsz z sosem rabarbarowym może być przepisem, którego powinieneś spróbować. To danie główne ma 227 kalorii , 32 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,36 USD za porcję. Będzie hitem na Twojej imprezie z okazji Dnia Matki . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka filetów z dorsza, oliwy z oliwek, bazylii i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 74% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Gofry rabarbarowe z sosem rabarbarowym , Ciasto jogurtowo-truskawkowo-rabarbarowe z sosem rumowo-truskawkowo-rabarbarowym i Dorsz w sosie pomidorowym .
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać rabarbar i cukier; gotuj przez 5-7 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki.
Zdejmij z ognia; wymieszać z cebulą, musztardą, pietruszką, bazylią, sokiem z limonki i pieprzem.
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj dorsza pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz na 4-centymetrowym ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuszczyć się widelcem.
Podawać z sosem rabarbarowym.