Dorsz z baskijskim sosem winnym
Dorsz z baskijskim sosem winnym to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Jeśli masz mąkę, pietruszkę płaską, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zielony Sos W Stylu Baskijskim, Linguini z sosem z małży-po baskijsku, oraz Prosty sos do steków i szukanie ofert na wino dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni nonstick, podgrzać oliwę z oliwek, aż się połysk. Przyprawić rybę solą i pieprzem, a następnie posypać 1 łyżką mąki.
Dodać ryby i czosnek na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ledwo złoty, o 2 protokół.
Pozostałą 1 łyżkę mąki posypać rybą. Rybę obrócić i dodać groszek, połowę natki pietruszki, Wino i cockles. Gotować, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż dorsz będzie prawie ugotowany, około 4 minut.
Dodaj krewetki, chowając je do cieczy. Przykryć i gotować 2 do 3 protokół, aż krewetki są różowe i zwinięte i cockles otworzyły.
Posypać pozostałą pietruszką i podawać w płytkich miseczkach.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.