Dorsz solony à la Brás (Bacalhau à la Brás)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj solonego dorsza à la Brás (Bacalhau à la Brás). Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 293 kalorie, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin i 26 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia ziemniaków, sól, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakalhau Pieczony / Dorsz Solony, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryby opłucz zimną wodą; umieść, skórkę do góry, w płytkim naczyniu do pieczenia. Przykryć wodą do 1/4 cala nad rybą. Przykryć i schłodzić 24 godziny, zmieniając wodę 4 razy.
Umieść rybę w dużym rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu 12 do 15 minut lub aż ryba zacznie się łuszczyć od siebie.
Drenaż. Płatki ryb na kawałki wielkości kęsa widelcem.
Podczas gdy ryba gotuje, umieść paluszki ziemniaczane w dużej misce. Przykryć zimną wodą do 1 cala nad ziemniakami; odstawić na 30 minut, aby wyciągnąć skrobię.
Odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodać połowę ziemniaków; gotować 5 minut lub aż złoty kolor.
Ziemniaki wyjąć z patelni; osuszyć na papierowych ręcznikach.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu. Powtórz procedurę z pozostałymi ziemniakami. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj cebulę, szafran, i czosnek; smażyć 6 do 8 minut lub aż cebula jest złoty kolor.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju i ryby; gotować 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Dodać ziemniaki; gotować 2 protokół.
Połączyć jajka, sól i pieprz w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Jajka zalać mieszanką ziemniaczaną i gotować 3 minuty lub do jajek są miękkie-jajecznica, mieszając od czasu do czasu.
Posypać oliwkami i natką pietruszki.
Solony dorsz przed schłodzeniem solony dorsz pomógł zachować rybę. Gorszej jakości solony dorsz pochodzi z cieńszych filetów i jest tak wysuszony, że nie ma smaku. Poszukaj solonego dorsza o grubości około 1/2 cala, najlepiej z sekcji schabowej, i przynajmniej trochę giętkiego. Aby usunąć sól i nawodnić rybę, mocz ją w zimnej wodzie na dzień lub dwa, zmieniając wodę trzy do czterech razy dziennie(zmieniaj wodę częściej, jeśli moczysz rybę krócej).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.