Dorsz pistacjowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj dorsza z pistacjami. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 68g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 6,83 zł / porcja. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ząbków czosnku, pistacje, pistacje i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Dorsz Pistacjowy, Łosoś Pistacjowy, oraz Pistacjowe Tofu.
Instrukcje
Pewnego dnia kupiłam pięknego dorsza, który planowałam przygotować na lekki obiad. Wiedziałem, że chcę użyć orzechów w skorupie i był bardzo szczęśliwy, aby znaleźć ten przepis, w którym dorsz jest zwieńczona pesto pistacjowe.Podałam go z kuskusem i sałatką z ogórków. Bardzo Smaczne!
Służy 4.Składniki: * 4 filety z dorsza (każdy po ok. 6 uncji) lub inną twardą białą rybę* gruba sól i mielony pieprz* 1/2 szklanki łuskanych, niesolonych pistacji* 1/2 szklanki zapakowanej świeżej pietruszki* 1 ząbek czosnku * 3 łyżki oliwy z oliwek* Kliny cytrynowe, do serwowania
Rybę ułożyć na blasze, doprawić solą i pieprzem, ustawić aside.In Robot kuchenny, pistacje pulsacyjne, pietruszka i czosnek, aż grubo posiekane, 15 sekund. Podczas pracy maszyny dodaj olej w stałym strumieniu; mieszaj, aż mieszanina zostanie drobno posiekana. Doprawić solą i pieprzem.Top ryby z mieszaniną pistacji. Pieczeń, aż ryba jest nieprzezroczysta przez cały, 12 do 14 protokół.
Podawać z cytrynowymi klinami.Przystosowany do marthastewart.com
Etykiety: dorsz, obiad, ryba, czosnek, pietruszka, pistacje
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.