Dorsz duszony w karmelu
Dorsz duszony w karmelu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 313 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz płatki chile; więcej, oliwa z oliwek, ryż jaśminowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Wieprzowina duszona w karmelu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć płatki chile, sól, i 1 łyżeczka. cukier w małej misce. Przetrzyj rybę połową mieszanki i odstaw na bok.
Połączyć drugą połowę mieszaniny z 1/4 szklanki wody, olej, i sos rybny; odstawić.
Umieścić pozostałą 1/4 szklanki cukru w dużej, ciężkiej patelni na bazie smażyć z prostych boków i gotować na dużym ogniu, aż cukier zacznie topić się na brzegach i zamienia złoty brąz, o 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej, gdy cukier zacznie brązowieć i energicznie mieszać drewnianą łyżką. Gdy karmel jest czerwonawy mahoń brązowy (kolejne 1 do 2 minut), zdjąć patelnię z ognia. Delikatnie mieszając, powoli dodaj 1/2 szklanki wody do patelni; bądź ostrożny, ponieważ karmel może parować lub rozpryskiwać. Jeśli karmel nie rozpuści się całkowicie, Przywróć patelnię do średniego ciepła i mieszaj, aż się rozpuści. Wymieszać z sosem rybnym.
Umieść rybę w jednej warstwie na patelni. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu i dusić rybę, odsłonięte; użyj zupy do smażenia ryby z sosem od czasu do czasu. Po około 7 minutach delikatnie odwróć rybę i kontynuuj duszenie i smażenie, aż ryba będzie nieprzezroczysta przez kolejne 5 do 7 minut.
Podawać z sosem na ryżu, posypane plasterkami szalotki.
z 1/2 szklanki ryżu, kalorii
33, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
41, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.