Dorsz śmietany z pieczarkami i krewetkami
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Kremowany dorsz z grzybami i krewetkami może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 36g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sok z małży w butelce, filety z dorsza i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Kremowy Kurczak z pieczarkami, Szpinak z pieczarkami, oraz Szpinak z pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj sos Bchamelowy; utrzymuj ciepło.
Umieść rybę w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Posypać szalotką, winem, solą i pieprzem; przykryć luźno folią.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut.
Niech ryby ostygną do temperatury pokojowej.
Wyjąć rybę z naczynia do miski, rezerwując płyn do gotowania. Rybę rozdrobnić 2 widelcami; odstawić. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Połącz płyn do gotowania, grzyby, sok z małży i sok z cytryny w dużej patelni nonstick. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 3 minuty lub aż grzyby będą miękkie. Mieszaj mieszaninę grzybów i ryby w sosie Bchamelowym; wlej mieszankę bchamelową do sześciu zapiekanych naczyń pokrytych sprayem do gotowania.
Umieścić krewetki na mieszaninie bchamel, i posypać bułką tartą.
Mżawka z margaryną. Broil na drugiej półce 5 minut lub aż krewetki są zrobione.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.