Doniczki z marakui z kokosowymi gwiazdkami
Doniczki z owoców męczennicy z kokosowymi gwiazdkami zajmuje mniej więcej 35 minut od początku do końca. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 718 kalorii. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i podnieś marakuja, osuszony kokos, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 12 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Panakottan Kokosowy I Jajka Z Marakują, Marakuja & kokos panna cotta, oraz Ciasteczka kokosowe z twarogiem Marakujowo-owocowym.
Instrukcje
Połącz 125 g cukru z całą śmietaną w rondlu na bazie ciężkiej.
Podgrzać delikatnie, od czasu do czasu mieszając, aż cały cukier się rozpuści, a następnie doprowadzić do wrzenia. Gotować Ostro przez 3 minuty, mieszając, aby zapobiec bulgotaniu mieszaniny na patelni lub sklejaniu się, a następnie natychmiast usunąć z ognia.
Zmiażdż miąższ z 7 owoców męczennicy w maszynce, aby oddzielić nasiona od soku. Sok ten przesiać i wymieszać z sokiem z limonki, który powinien wyraźnie zagęścić. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut, a następnie wlać do 10 małych garnków lub filiżanek. Ułóż kubki na tacy (upewnij się, że zmieści się w lodówce), a gdy ostygnie, przykryj całą tacę folią spożywczą, uważaj, aby nie dotknęła powierzchni kremu. Schłodzić przez 3 godziny, aby ustawić, lub do jednego dnia do przodu.
Tymczasem, zrobić kruche.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
W dużej misce użyj drewnianej łyżki, aby wymieszać masło, mąkę, zmielony ryż, 50 g kokosa, żółtka jaj, wanilię i pozostałe 225 g cukru, aż ciasto się połączy.
Rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni i, za pomocą Nożyków gwiaździstych, wytłoczyć ciastka.
Rozłóż na wyłożonych pergaminem tacach do pieczenia, posyp pozostałym kokosem i cukrem, a następnie piecz przez 8-10 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
Aby służyć, zgarnij miąższ z ostatniej marakui i skrop trochę nad każdym garnkiem. Ułóż Kokosowe gwiazdki z boku.