Domowy Tofurkey z farszem z brązowego ryżu

Domowy Tofurkey z farszem z brązowego ryżu
Domowy Tofurkey z brązowym ryżem farszem jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, liście szałwii, miso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kury kornwalijskie z farszem z brązowego ryżu, Brązowy i dziki ryż farsz Indyczy z kasztanami i suszonymi owocami, oraz Speedy Veggie ' N Brown Rice Noodle Bowl with Homemade Teriyaki Sauce.

Instrukcje

1
Umieść durszlak w dużej misce i ułóż go dwiema warstwami najdrobniejszej gazy; odstaw na bok.Używając rąk, złamać tofu na około 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść około połowy tofu w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodaj miso, sól, tymianek, pieprz, sos sojowy, i szałwia i proces, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby, aż mieszanina jest bardzo gładka, o 2 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
TymianekTymianek
MisoMiso
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przełożyć do dużej miski. Proces pozostałych tofu do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Przenieść do miski z mieszaniną tofu-miso i mieszać, aż równomiernie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść olej w średnim rondlu z ciasną pokrywką i ustaw na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać szalotki, seler, tymianek i szałwia, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka po prostu zaczną mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
SelerSeler
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
3
Dodać brązowy ryż i wymieszać, aby równomiernie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BrązowyRyż Brązowy
4
Dodać bulion i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, o 50 protokół. (Jeśli ryż nie wchłonął całej cieczy, kontynuuj gotowanie, odsłonięte, aż ciecz zostanie wchłonięta, a następnie wymień pokrywkę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
RyżRyż
1
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku. Posmaruj 9-calową patelnię z olejem i umieść na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wyjmij durszlak z lodówki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Usuń ciężary i talerz i odkleić gazę z góry tofu. Używając miary 1-cup, przenieś 4 filiżanki mieszaniny Tofu z durszlaka na patelnię springform i, za pomocą gumowej szpatułki, rozprowadź na równą warstwę. Ułóż farsz w równej warstwie nad tofu, pozostawiając 1/2-calowy granicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
SernikSernik
DurszlakDurszlak
SzpatułkaSzpatułka
4
Rozłóż pozostałe tofu w równej warstwie na farszu, całkowicie pokrywając go, i wygładzić go do krawędzi patelni. Za pomocą pędzla do ciast pokryj wierzch cienką warstwą glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
GlazuraGlazura
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
5
Piec w piekarniku, aż góra będzie ciemny złoty brąz, około 75 minut, szczotkowanie góry z glazurą co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na blasze do pieczenia, o 10 protokół. Przed wyjęciem zewnętrznego pierścienia należy obrócić nóż wokół wewnętrznej części patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Pokroić w kliny i podawać, jeśli chcesz, z sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia65
Magazyn