Domowy Sos Włoski

Domowy Sos Włoski
Domowy sos włoski to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę lubi ten sos. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Włoskie kanapki Mini Sub z domowym sosem Sub, Domowy sos pomidorowy z włoską kiełbasą i czerwonym winem, oraz Sos do pizzy domowej roboty (American Homemade with McCormick) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze posiekaj całe pomidory z sokiem i czosnkiem, aż będą grube. W średniej wielkości garnku rozgrzać olej na średnim ogniu. Włożyć cebulę i grzyby i smażyć przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
2
Umieść w garnku zmiksowane pomidory, pokruszone pomidory, pastę pomidorową, posiekaną zieloną paprykę, oregano i bazylię. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć do średnio niskiego, przykryć i okresowo mieszać. Gotować i zmniejszyć o 1 do 2 godzin lub według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone PomidoryPokruszone Pomidory
Zielony PieprzZielony Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn