Domowy kurczak Enchiladas może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.75 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cebuli, papryka, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Podobne przepisy to Enchiladas z kurczaka w domowym sosie śmietanowym-szybko i łatwo, Enchiladas Z Kurczaka Z Domowym Sosem Chile SOS Enchilada, oraz Skinny Refried Bean & Chicken Enchiladas z domowym sosem Enchilada.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Ugotuj i wymieszaj kurczaka, cebulę, zieloną paprykę, czosnek, serek śmietankowy i 1 szklankę sera Monterey Jack w gorącym oleju, aż ser się rozpuści, około 5 minut. Wymieszaj sos pomidorowy, chili w proszku, pietruszkę, oregano, sól i czarny pieprz do mieszanki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Podzielić mieszaninę równomiernie na tortille, zwinąć tortille wokół nadzienia i ułożyć w naczyniu do pieczenia. Przykryć sosem enchilada i pozostałą 1 szklankę sera Monterey Jack.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
SOS Enchilada
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż topi się polewa serowa i zacznie brązowieć, około 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.