Domowy Chleb Drożdżowy
Ten przepis służy 32 i kosztuje 11 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką jajka, mąkę chlebową, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Domowy Biały Chleb, Słodki Hawajski Chleb Drożdżowy Mango (Maszyna Do Chleba), oraz Pieczenie Chleba: Chleb Drożdżowy Z Kukurydzy Słodkiej.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier, masło, sól, jajka i 4 szklanki mąki. Beat until smooth. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować twarde ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Ciasto rozwałkować; obrócić na obsypaną mąką powierzchnię. Podziel na pół. Kształt na bochenki i umieścić w dwóch nasmarowanych 9-in. x 5-po. Patelnie bochenkowe. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do stojaków z drutu do ostygnięcia.