Domowe Tortille Z Nadzieniem Z Tuńczyka
Need a dairy free i pescatarian hor d ' oeuvre? Domowe tortille z nadzieniem z tuńczyka może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 30 i kosztuje 23 centów za porcję. Jeśli masz ziarna kukurydzy, łyżki ciepłej wody, oleju i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Domowe tortille z nadzieniem z tuńczyka, Tortille pełnoziarniste z nadzieniem wieprzowym adobo, oraz Tortille Ze Świeżym Tuńczykiem.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę z solą i cukrem.
Dodać olej i ciepłą wodę do mieszanki mąki.
Wymieszać wszystko razem za pomocą rąk, ugniatać, aż będzie gładka i odciągnie od boku miski.
Pokroić na 8-10 równych kawałków. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj każdy z nich do okręgu o średnicy około 9 cali i grubości 1/12 (1,5-2 mm). muszą być naprawdę cienkie, prawie przezroczyste.Rozgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Nie musisz dodawać oleju ani masła. Gotuj tortillę po obu stronach, aż ciasto dostanie brązowe plamy na całej tortilli, to zajmie tylko kilka sekund. Musi być bardzo ostrożny i pracować szybko, jak gotować naprawdę szybko. Nie gotuj, aby tortilla pozostała miękka i mogła być zwinięta. Po zakończeniu tortille są gotowe do podania.Wypełnij każdą tortillę składnikami wypełniającymi aż do krawędzi.
Zwiń każdą tortillę i ciesz się pyszną przekąską lub możesz ją pokroić w plasterki 1/2" i podać jako appetizer.To przechowywać niech ostygnie całkowicie i umieścić je w torbie na zamek błyskawiczny i przechowywać w lodówce do 5 dni. Możesz również zamrozić je w plastikowej torbie do zamrażania, ale upewnij się, że umieściłeś papier pergaminowy między tortillami, aby upewnić się, że nie przyklejają się.