Domowe Tofu z grzybami Shiitake

Domowe Tofu z grzybami Shiitake
Domowe Tofu z grzybami Shiitake to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu, olej sezamowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domowe Tofu z grzybami, szpinakiem i fermentowaną czarną fasolą, Kurczak na parze z grzybami Shiitake i Tofu, oraz Azjatycka Sałatka Z Grzybami Tofu I Shiitake.

Instrukcje

1
Pokroić blok tofu na pół wzdłuż, a następnie pokroić każdą połowę na około 8 plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Posmaruj każdy plasterek sosem sojowym po obu stronach i umieść na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Piec do jasnobrązowego, o 15 protokół, a następnie odwrócić i gotować przez kolejne 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Wyjąć z piekarnika i odstawić. Podczas pieczenia tofu, zalać gorącą wodą na pokrojone grzyby shiitake. (Jeśli nie masz pokrojonych grzybów, użyj całych i pokrój po nawodnieniu.) Pozostawić do namoczenia do miękkości. Grzyby pozostawić w namoczonym płynie i odstawić do czasu potrzebnego. Spryskaj wok lub dużą patelnię nieprzywierającą odrobiną oleju rzepakowego i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać czosnek, czarną fasolę i czerwoną paprykę i smażyć przez około 1 minutę. (Patrz uwaga poniżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodać paski czerwonej papryki i gotować przez kolejną minutę. Wymieszać grzyby, wraz z ich moczenia cieczy, i dodać tofu i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Niech gotować na wolnym ogniu przez około 10 protokół, aby umożliwić tofu wchłonąć smaki. Następnie wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i mieszać aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodać pokrojoną zieloną cebulę i olej sezamowy i od razu podawać na ryżu. Składniki na 4 porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn