Domowe Tater Tots
Domowej roboty Tater Tots jest a bez nabiału przepis z 4 porcjami. Za 55 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 286 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką paprykę, czosnek w proszku, rdzawe ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 73 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 51%. Domowe Tater Tots, Domowe Tater Tots, oraz Domowe Tater Tots są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
We frytownicy lub garnku z grubym dnem podgrzej wystarczająco dużo oleju rzepakowego, aby znalazł się w połowie boków garnka, do 375 stopni F.
Drobno posiekaj ziemniaki na drobnej tarce pudełkowej. Dopraw ziemniaki 1 1/2 łyżki soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Włóż ziemniaki do ręcznika kuchennego i wyciśnij nadmiar płynu.
Włóż ziemniaki do średniej wielkości miski wraz z jajkiem i dobrze wymieszaj.
Dodaj mąkę i wymieszaj, aby połączyć. Dodaj cayenne, wędzoną paprykę w proszku czosnkowym, sól i pieprz do smaku. Mieszanina powinna być wykonalna, ale sucha. Uformuj ziemniaki w kulki lub maluchy i smaż partiami na złoty kolor, około 4 do 5 minut.
Wyjmij z frytownicy i odcedź na tacy wyłożonej ręcznikiem papierowym. Natychmiast dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przełóż do miski i podawaj.