Domowe Pianki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać domowe pianki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 35 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 35. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz żelatynę, cukier puder, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Domowe Pianki, Domowe Pianki, oraz Domowe Pianki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Płaszcz 9 na 13 cali. patelnia z natryskiem oleju do gotowania. W dużej misce wymieszać skrobię kukurydzianą i cukier puder, a następnie wsypać połowę mieszaniny, przechylając do pokrycia. Odstaw pozostałą mieszaninę skrobi kukurydzianej na bok.
Białka umieścić w dużej misce miksera. Wymieszać 1/4 szklanki zimnej wody i żelatyny w szklance miarki; odstawić do zmiękczenia podczas robienia syropu.
W małym rondelku wymieszaj cukier granulowany, syrop kukurydziany i 2/3 szklanki wody. Włóż termometr cukierkowy. Gotować na dużym ogniu, wywracając patelnię od czasu do czasu na pokrycie żarówki termometru, aż 240, 6 do 10 minut. Natychmiast mikstura żelatyny mikrofalowej, aż rozpuszcza się, około 30 sekund, a także ubić białka z dużą prędkością do miękkich szczytów. Żelatynę wymieszać na parze z gorącym syropem.
Wlać około 3 łyżki. syrop na raz do białek (zatrzymać mikser w razie potrzeby, aby utrzymać syrop od latania do wnętrza miski), bicie z dużą prędkością 20 do 30 sekund po każdym dodaniu. Nadal ubijać, aż beza posiada miękkie szczyty i spód miski jest całkowicie chłodny, 5 do 7 minut. Beat in vanilla.
Rozprowadź mieszaninę prawoślazu na pokrytej patelni, używając naoliwionej metalowej szpatułki.
Odstawić, aż będzie wystarczająco mocne, aby wyciąć, 2 godziny.
Posypać 2 łyżkami. zarezerwowana mieszanka skrobi kukurydzianej, a następnie pokroić nożem do pizzy lub nożyczkami na 12 prostokątów, aby pasowały do krakersów graham; możesz mieć resztki pianek.
Wrzucić pianki w misce z pozostałą mieszaniną skrobi kukurydzianej do herbu.
Dodać do przodu: do 4 dni, schłodzone hermetycznie z folią foliową między warstwami; płaszcz z większą ilością mieszanki skrobi kukurydzianej, jeśli się klei.